Skip to content

Sightseeing i Osaka!

26. juli 2013

I dag har jeg vært i Osaka med tre andre fra språkkurset. Vi ble alle delt inn grupper på fire, som skulle besøke ulike deler av Osaka. Neste uke skal vi holde en presentasjon fra turen til de andre på kurset. Vi fikk i oppgave å ta et gruppebilde på hvert sted vi besøkte, samt å ta bilder sammen med noen fra Japan, og spørre dem noen korte spørsmål.  Siden vi har fått gratispass for de fleste attraksjoner i Osaka, kunne vi gjerne besøke flere steder om vi fikk tid til det.  Det var såklart mange flere steder vi hadde lyst til å se, så vi forsøkte å bruke tiden så godt vi kunne, slik at vi fikk med oss mest mulig i løpet av dagen . Det har derfor vært en lang og intens dag med mange inntrykk, men vi fikk gjort mye morsomt og spennende.

Det første stedet vi skulle besøke var Tsutenkaku (Tower Reaching Heaven), som er et kjent landemerke i Osaka. Tårnet er 103 meter, og man kan se hele Osaka fra toppen. I tillegg huser tårnet «Billiken» som er «The God of Happiness» eller «things as they ought to be.» :) dag4_1Vi besøkte tårnet sammen med en annen gruppe fra kurset.

dag4_8Som dere kan se er Osaka en kjempestor by. Det er ikke mulig å se enden på byen fra tårnet!

På vei til det neste stedet vi skulle besøke dro vi innom Shitennoji templet. Det er det første statlige templet i Japan, og samtidig et av de eldste. Rundt templet finnes også en nydelig hage som man kan besøke fritt. Ganske spesielt å få besøke et tempel som ble bygget første gang i år 593.

dag4_2Det var mange av oss som hadde lyst til å besøke Shitennoji templet, så vi passet på å få til et gruppebilde

Vi dro så videre til Kuromon Market, som er en 600 meter lang gate med 170 butikker fulle av fersk og god mat som kjøtt, grønnsaker og egg, samt en mengde restauranter. Det var så mye spennende og fristende mat, så det var naturlig nok her vi endte opp med å spise lunsj også.

dag4_6Fra venstre: Mari fra Hawaii, Kao fra Taiwan, meg, og Misun fra Korea

dag4_3Jeg fikk forsøkt meg på min første glutenfrie spesialbestilling på japansk, og det gikk kjempefint. De andre spiste okonomiyaki, mens jeg fikk en omelett med stekt kål, akkar og reker. Nom :D

Til slutt tok vi turen til Dotonbori, et av hovedområdene i Osaka. Her er gatene fulle av restauranter, shopping, kafeer og alt annet du kan tenke deg. Det er alltid fullt av folk der, så vi tenkte det var et fint sted å finne noen japanere som ville være med på et bilde sammen med oss. Vi huket likesågodt tak i noen stakkars skolegutter, som til slutt sa seg villige til å stille opp på bilder og svare på noen spørsmål.

dag4_5

dag4_4Vi passet på å være ordentlige turister mens vi var der ;)

Etter å ha trasket rundt i en travel by i den ekstreme varmen hele dagen var alle kjempeslitne (og ganske så stille etterhvert ;)). Vi ble derfor kjemepglade da vi fant en kafé med air condition, gratis internett, iskaffe og søte boller (nesten så søte at de ikke kan spises, ikke sant?!). Vi ble derfor sittende der til alle hadde fått oppdatert facebook, blitt avkjølt og samlet nok energi til togturen hjem :)

dag4_7Se så søte da ;)

I helgen har vi fri og det skal utnytttes med flere turer til Osaka. Vi planlegger i alle fall en tur inn til byen for å shoppe! Gleder meg! :D

Reklamer
3 kommentarer leave one →
 1. Anonym permalink
  26. juli 2013 8:01 pm

  spennende! ble inspirert til aa proeve mochi forrige gang du var i japan, saa haaper paa mange mat-reviews igjen :) kos deg i japan! ingrid

  • 27. juli 2013 4:03 pm

   Takk for det, Ingrid! Kjempeglad for at jeg kunne være til inspirasjon! Akkurat nå får jeg mat i en kafeteria tre ganger om dagen, men jeg er helt sikker på at det kommer til å bli mer mat fra Japan etterhvert! :)

 2. Inger permalink
  28. juli 2013 9:27 am

  Kjør på med matbilder du, alltid moro å se…..)))….men ikke røre…((( Det er faktisk en opplevelse for oss alle vil jeg tro!
  Ser at du gjør ting i riktig rekkefølge, denne turen er jo veldig forskjellig fra den første. Også må det være kjempehyggelig å få så mange nye venner fra hele verden, slikt vokser en jo på.
  Får opp en masse tanker når jeg leser bloggen din Janne. Er jo egentlig en liten klode vi bor på, likevel slike enorme avstander. Føler nesten at jeg er der med deg og opplever det du ser og gjør.
  Kommer nok av at du er flink å formidle inntrykkene.

  Klem Inger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: