Skip to content

The Japan Foundation Institute Tour

31. juli 2013

Hovedgrunnen til at jeg er i Japan er for å lære mer japansk, samt mer om japansk kultur. Den første uka har det vært mange aktiviteter og tid til å bli kjent med hverandre, og det er også det dere har sett her på bloggen. Det er likevel på instiuttets område vi kommer til å være mesterparten av tiden, og jeg har lyst til å vise dere hvordan hverdagene våre ser ut. Vi har fri  i helgene, men mandag til fredag fra 09-16 har vi klasser, aktivteter  og lekser som må gjøres. I tillegg til et fantastisk vakkert nærområde, har vi heldigvis alt vi trenger her på instituttet.

skilt

Vi kan spise tre måltider i kantina hver dag, men vi har også tilgang til et felleskjøkken, og minikjøkken i annenhver etasje. kantine

kjøkken

Det flotte uteområdet, og tilgang på tennisbaner, gjør trening utendørs enkelt og fristende, men vi har også tilgang på et treningsrom døgnet rundt.

treningsrom

Vi har undervisning i klasserom, men når vi skal gjøre lekser kan vi benytte oss av pc-rom eller biblioteket. Det er også en lounge i annenhver etasje der vi kan sitte og studere sammen. Der er det jo helt grei utsikt ;)

lounge

Vi har alle våre egne rom som vaskes en gang i uka, men klærne våre må vi dessverre vaske selv ;) Det er vaskerom med både vaskemaskin og tørketrommel på annenhver etasje.

vaskerom

Når vi har tid til overs kan vi slappe av i den fine hagen, eller kjøpe alkohol i kantina og ha fest i instituttets karaokerom ;)

hage

Når vi vil finne på noe utenfor insittutet kjøres det gratis shuttle bus flere ganger i timen til nærmeste kjøpesenter, men vi kan også låne sykler når vi måtte ønske.

sykkel

Som dere sikkert skjønner, så det er veldig lett å trives her. Ikke bare får jeg lære mer japansk, og muligheten til å være i Japan i seks uker. Jeg har også fått mange nye venner fra hele verden, og jeg blir så godt tatt vare på. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, og det gjør meg motivert til å studere og lære så mye jeg kan mens jeg er her.

Synd tida kommer til å gå så altfor altfor fort ;)

Reklamer
5 kommentarer leave one →
 1. Sylvi Næss permalink
  31. juli 2013 10:50 pm

  Jeg vil også begynne å studere japansk!!!! Dette er overveldende!:-)
  Herlig å se hvor flott du bor, og så vakre omgivelser. Ja, her kommer tiden til å gå altfor fort!!
  Bare nyt det,- mens du kan ;)
  Tanker og klemmer fra tante Sylvi og onkel Allan :-) :-)

 2. Inger permalink
  1. august 2013 8:34 pm

  Herreje, snakk om organisering. Du har det jo som plommen i egget Janne!

  Japanerne er jo kjente for dette med god infrastruktur, så lenge de jobber sammen i team for å skape noe ,fungerer det 100% . Ganske imponerende de fasilitetene du har til rådighet!
  Studenthjemmene her på berget hadde sikkert kunne lært noe her!!!
  Japan, og til dels Frankrike er jo verdenskjente for sine opplærings institusjoner. Så du har nok valgt rette plassen, samt at Japansk ikke er det det største inflasjons språket akkurat…

  Kos deg glugg, Janne. Dette har du virkelig fortjent!!!!

  Klem, klem….

  • 5. august 2013 12:52 am

   Ja, denne organisasjonen er virkelig vel organisert! Jeg blir stadig vekk overrasket over hvordan alt fungerer. Det gjør det veldig enkelt for oss når vi skal studere, for vi trenger ikke å tenke på så mye annet enn nettopp det og det å få oss nye venner. En unik mulighet rett og slett :)

 3. Ingvild permalink
  2. august 2013 6:09 pm

  Wow – for en utsikt i loungen!! :O
  Ser rett og slett ut som et fantastisk sted. :)

  • 5. august 2013 12:55 am

   Ikke sant! Det blir fort til at man bare blir sittende å se ut av vinduet, i stedenfor å gjøre det man skal gjøre ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: